Sport

Zomer vol wielrennen: dit zijn de mooiste plekken waar de koers langsrijdt

0

Zomer 2022 wordt weer een sportzomer: eind juni is de Tour de France begonnen en eind augustus kunnen we genieten van de Vuelta. Tijdens zo’n ritten worden heel wat historische gebouwen en toeristische attracties besproken, naast het dagelijkse wieler nieuws natuurlijk. Welke plekjes mag je echt niet missen? Wij lijsten de mooiste locaties op waar de koers deze zomer langsrijdt. Welke ga jij bezoeken?

Tour de France: pareltjes in Frankrijk

Frankrijk fietsland, toch? Uitdagende bergen, uitgestrekte landschappen en heerlijk weer! Terwijl de tour begonnen is in Kopenhagen, gaat hij verder naar Genève en uiteindelijk de Provence. Stop 1 is dus Kopenhagen, fietsstad bij uitstek. Geniet van de rustige sfeer, de lekkere lokale gebakjes, de Baltische zee, kindvriendelijke musea en de vrolijk gekleurde huizen. Je zal je niet vervelen en komt helemaal tot rust bij de Denen! Verder rijdt de koers etappe 9 rond het meer van Genève, of Lac Léman. Breng een bezoekje aan Genève in Zwitserland en Annecy in Frankrijk als je houdt van watersport: de imposante bergen en het verfrissende water krijg je er gratis bij. Eindigen doen we in de Provence rond Carcassonne waar je de Provençaalse charme kan opsnuiven in de Middeleeuwse dorpjes met een glaasje rosé en zicht op de lavendelvelden. Aah les vacances!

De Vuelta: van Nederland naar het Baskenland

De Vuelta of Ronde van Spanje start op 19 augustus. Dit jaar beginnen ze in Utrecht. Oké, Utrecht is misschien niet de meest zuiderse stad maar er is wel heel wat te beleven: denk aan een charmante Nederlandse studentenstad waar je langs gezellige grachten kan fietsen en kan picknicken in het park. In deze echte fietsstad en in teken van de koers die er langs rijdt, moet je dus zeker de stad met de fiets ontdekken. Je kan een gids boeken, of gewoon zelf wat rondfietsen, de stad is er helemaal op voorzien. Liever bootje varen? Je kan de grachten ontdekken via een kano en een begeleide tour. Ga iets lekker eten op het gezelligste plein in Utrecht, het Janskerkhof en eindig je citytrip in een boetiekhotel langs de grachten van Utrecht.

Wat valt er verder te ontdekken tijdens de Vuelta? Dat is het Baskenland met als kers op de taart de stad Bilbao. Het is de streek die in het noorden van Spanje ligt, ten westen van de Pyreneeën. De top highlights van Bilbao zijn zonder twijfel het Guggenheim museum en de Santiago Kathedraal. In het Guggenheim museum vind je een mooie moderne kunstcollectie van onder andere Dalì en de kathedraal ligt op de bekende Santiago de Compostela route. Ook hier kan je genieten van een echte fietsstad: bij de heraanlegging van het centrum hebben ze extra ingezet op fietspaden. Haal dus je innerlijke coureur naar boven & ontdek de stad op de fiets!

 

Fietsen in Zeeland

Previous article

3 tips voor huwelijksfoto’s op locatie

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts